L’HIVERNACLE és una proposta escènica, producció pròpia del Festival, de 60 minuts aproximadament, resultat d’un taller gratuït entre actors, ballarins i cantants recentment llicenciats en qualsevol de les escoles de la Comunitat Valenciana, i un director o directora amb una trajectòria reconeguda i consolidada també de la Comunitat Valenciana.

L’HIVERNACLE DE RUSSAFA ESCÈNICA és també una de les propostes “estavelles” del Festival dins de la seua programació, doncs es tracta d’una proposta pionera que ajunta sobre l’escenari a prop de vint intèrprets de totes les escoles de la Comunitat Valenciana que es decidisquen presentar per a treballar i crear en poc més d’un mes un projecte que s’estrenarà i veurà la llum dins del marc del Festival.

L’HIVERNACLE és un projecte testat que ha resultat un èxit des de la seua creació en el 2013, quan l’actor, director i dramaturg Chema Cardeña va realitzar la proposta “TROYA, la conquista de la felicidad”. En 2014 va ser el dramaturg, guionista i director de cinema i teatre valencià Gabriel Ochoa, en col·laboració amb la Plataforma Creador.es, la Plataforma OTI, Les Naus de València i la Sala Russafa, qui es va enfrontar al repte amb la proposta, “NO HABLES DE ELLO”. Per a la V edició del Festival, la responsable de dirigir l’Hivernacle va ser l’actriu i directora, Eva Zapico, amb el projecte “LA MEJOR FAMILIA DEL MUNDO”. En 2016, l’espectacle va estar a càrrec de Jerónimo *Cornelles, que va crear “HIJOS DE VERÓNICA, GENERACIÓN DEL MIEDO”. L’any 2017 María José Peris va dissenyar l’espectacle musical “SER O NO SER” amb alumnes d’interpretació i música. 

En la vuitena edició del FESTIVAL RUSSAFA ESCÈNICA l’HIVERNACLE s’atreveix amb el moviment. Els ballarins i coreògrafs Tatiana Clavel i Santiago de la Fuente, de la Companyia La Coja Dansa, són els encarregats de dirigir aquest apassionant i enriquidor projecte col·laboratiu, horitzontal i pioner a la Comunitat Valenciana. 

L’Hivernacle 2018 és una coproducció de Russafa Escènica i Teatre Auditori de Catarroja, amb la col·laboració de la Sala Russafa i l’Excelentíssim Ajuntament de València.

Subscriu-te al nostre newsletter

* indicates required