Picuv 2017

2023

Picuv 2017

PLATAFORMA de INICIATIVAS CULTURALES URBANAS de VALENCIA

La Plataforma d’Iniciatives Culturals Urbanes de València (PICUV) naix en any 2015 i es constitueix com a federació en 2017, actualment està formada 11 Festivals que tenen lloc en 7 districtes urbans de la ciutat de València. Eixample, Extramurs, Poblats Marítims-Cabanyal, Patraix, Campanar, Benimaclet i Ciutat Jardí.

Arts visuals i escèniques , disseny, teatre, dansa, música, i diferents intervencions artístiques inunden els barris de València i atrauen a milers de ciutadans cada any durant la totalitat del calendari cultural. En l’última temporada més de 100.000 espectadors van passar per estos esdeveniments, molts d’ells ja consolidats en el calendari cultural de la ciutat amb més de 6 edicions.

Formen part del projecte:
Russafa Escénica, Circuito Bucles, Distrito 008, Cabanyal Intim, Benimaclet conFusion, MUV!, Circuito Música Urbana, Vociferio, Festival d’Arts Patraix, Russafart i Finestra Nou Circ, Zedre.

PICUV ha englobat als principals festivals urbans per a crear sinergies i reivindicar l’important paper que juguen en la cultura de la ciutat i en el seu desenvolupament social.

Aquestes iniciatives, resultat de la participació i gestió de moviments ciutadans, associacions culturals i veïnals, productores independents i col·lectius d’artistes i gestors culturals, s’han anat constituint com un clar referent cultural dins del calendari artístic i escènic anual de la ciutat de València

Desenvolupen un model innovador on les activitats artístiques es realitzen en espais no convencionals, utilitzant l’espai escènic dels barris com un gran escenari obert on interactuar amb la ciutadania.

La PICUV ha desarrollado un Manifiesto para exponer sus reivindicaciones donde destaca la importancia de que las Instituciones Públicas se impliquen en los modelos con los que trabajan los festivales de la PICUV; modelos de participación social  y de creación de  públicos cuya eficiencia para la dinamización de la cultura en los barrios ha quedado demostrada.

 

Subscriu-te al nostre newsletter

* indicates required