Edició 2018 > Lema 2018
Lema 2018
Lema 2018:

Sorolls

Silenci, l’instant d’alçar el teló o començar una funció, és silenci. Es conté la respiració i s’obrin els ulls. Em fascina aquest moment de les arts escèniques. I, a partir d’eixe moment, deixar-me dur i guiar-me només pels sentits, per allò que veig, olore i sent. Percep música, veus, sons, silenci i sorolls, també sorolls.

Hi ha qui defineix "sorolls" com els sons que ens molesten, que no volem escoltar. I no és aquesta una de les raons de ser de les arts? De totes i, de forma molt notable, de les arts escèniques? Russafa Escènica és soroll, és sorolls, en plural, perquè aquest festival, alçant a poc a poc la veu, evolucionant i transformant-se, ha arribat al que és avui, una referència per al sector i per al públic que acudeix fidel a la seua innovadora proposta. Perquè amb els seus sorolls, ha despertat, ha agitat, ha mobilitzat i, el més important, ha donat l'oportunitat de mostrar la seua obra a molts professionals, convertint-se en una plataforma transversal de trobada ciutadana.

Els sorolls són part fonamental de la vida, de la nostra societat i també de la creació. I aquests “sorolls” d'art han traspassat les "fronteres" del barri i s'escolten en tota la ciutat, una ciutat que ha viscut, com  poques, el renàixer d'aquesta cultura que, des de baix, ha conquistat, ha seduït, ha educat i ha contribuït a aquesta metamorfosi social que estem vivint.

Gràcies Russafa Escènica per nodrir a aquesta València efervescent amb el vostre particular soroll. Espere, amb expectació, aquest moment de silenci previ a que alceu el teló.

GLÒRIA TELLO COMPANY

Delegada de l’Àrea de Cultura i Regidora de Cultura i Patrimoni i de Benestar Animal a l’Ajuntament de València

Subscriu-te al nostre newsletter

* indicates required