Edició 2021 > > A6. Curs sobre espais escènics i lumínics

A6. Curs sobre espais escènics i lumínics

L’espai i la llum en les arts escèniques
Curs dins del marc extensió universitària de la Universitat de València

  • Llov: Pendent de definir
  • Data: Lunes 8, martes 9 miércoles 10 y jueves 11 de noviembre de 2021 
  • Horari: De 10h a 15h
R:

Quin és el plantejament del curs

Com enfrontar-se a la creació d’un espai escènic i lumínic

Continguts

Mòdul 1: Espais escènic

  • Presentació i definició de la feina de l’escenògraf.
  • Esbrinar, discutir, definir quina és la percepció de l’espai i què s’espera d’aquest i què pot aportar a la dramatúrgia de la peça.
  • Diferència entre decorat i escenografia.
  • La importància del treball col·laboració.
  • La narrativa visual. Un espai també conta històries i transmet sensacions.
  • Realització d’una pràctica conjunta.

Mòdul 2: Espais lumínics

Adquirir una base àmplia i ben plantejada dels aspectes tècnics i estètics de l’ús de la llum en arts escèniques, audiovisual i arquitectura. Les sessions del mòdul estaran compostes de parts teòriques i pràctiques.

Imparteixen Blanca Añón i Ximo Rojo

¿A quién va dirigido?

A estudiants de Belles arts, Disseny i persones amb el desig d’iniciar-se en l’experiència de crear espais escènics i lumínics. Dirigit també a estudiants del sector de les arts escèniques, audiovisuals i arquitectura que desitgen ampliar els seus coneixements, aprenent el llenguatge específic de l’entorn de la il·luminació i creació d’espais, així com la seua visió artística.

Total places a través de la Universitat de València: 16

COST DE LA CERTIFICACIÓ DEL CURS EXPEDIT PER LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

50€ (aprox) per a alumnes de la Universitat de València / 72€ (aprox) per a alumnes externs

Inscripcions açí

 

Amb la col·laboració de

 

Professors / Ponents

Blanca Añón

(10 hores / Un mòdul de dues jornades)

Dissenyadora freelance d’escenografia i vestuari per a òpera, teatre i dansa. Va arribar a l’escenografia a través de l’escultura, la instal·lació i el videoart. Es va llicenciar en Belles arts a la Universitat Politècnica de València i en la Hochshule für Bildende Künste d’Hamburg. En el 2012 va obtindre el seu MFA en disseny d’escenografia en la TISCH School of the Arts de la Nova York University on va rebre el premi “Oliver Smith American Design Award”.Blanca se sent còmoda treballant en diferents camps de les arts escèniques, des d’òpera a teatre contemporani, passant pel teatre més experimental i visual. El seu treball i procés es defineixen per una intensa curiositat acompanyada d’una astuta sensibilitat visual.Ha col·laborat amb dissenyadors escènics com Andrew Lieberman, Paul Steinberg, Marsha Ginsberg, Doug Fitch, Chloe Lamford i Lizzie Clachan.

Ximo Rojo

Ximo Rojo (10 hores / Un mòdul de dues jornades)

Format a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de València, ha col·laborat com a il·luminador amb diverses companyies de teatre i dansa, realitzant més de 150 dissenys d’il·luminació per a arts escèniques i arquitectura. Ha fet classes d’il·luminació com a professor convidat en IES La Marxadella i també dins del Seminari d’il·luminació escènica i audiovisual, organitzat per la Conselleria dins del programa CEFIRE 2020.

Horari i lloc:

Subscriu-te al nostre newsletter

* indicates required