Edició 2020 > Programació > Semillero escénico 2020

Semillero escénico 2020

Lectures dramatitzades de dramaturgs i dramaturgues valencians III Edició

Els Planters Escènics naixen amb la finalitat d’acostar al públic, tant de Russafa Escènica com a alié al festival, a la dramatúrgia valenciana; i ho fa proposant un punt de trobada entre dramaturgs/gues i públic en el qual posar l’accent al procés d’escriptura.

Els planters són un espai on escoltar algunes de les veus de la dramatúrgia valenciana més rellevants, amb textos no estrenats fins hui i guanyadors d’algun premi.

Entrada gratuïta  apuntándote aquí:

El planter escènic és possible gràcies a la col·laboració de la fundació SGAE

Dilluns 28 i dimarts 29 de setembre 2020. 18.30h

Entrada gratuïta
1

Inquilins | Paula Llorens

Dilluns 28 de setembre. 18.30h

Sinopsi:

Antònia, Rafael i les seues dues filles viuen en clandestinitat en els antics vestidors d’un camp de futbol des que van perdre sa casa fa tres anys per problemes econòmics. Ara que havien aconseguit convertir aquest peculiar espai en la seua llar, reben la notícia que van a enderrocar els vestidors.

III Premi de Dramaturgia Hispana de Chicago

SOBRE PAULA LLORENS.

Llicenciada en Filologia Espanyola per la UV, en Art Dramàtic a l’ESAC i en Direcció i Dramatúrgia per la RESAD. Com autora ha estrenat Cardiovascular (2008), finalista del Premio Teatro Nuevos Tiempos; les peces breus Pequeña Zorra (2014), En un banco (2014) o La mare (2018).

Ha col·laborat en creacions col·lectives com  Hijos de Verónica (2016) o El Drac d’Europa (2017). Els últims textos son El abrazo de los gusanos, publicada per INAEM, Historia de una maestra amb la seua companyia Cactus Teatre, i Tirant, Millor Adaptació dels Premis IVC. Com a actriu ha intervingut en obres com Canciones y amor con queso, Temporada baja, El Geperut de Notre Dame, Per davant i per darrere. 

  • Idioma Valencià
Direcció:
Paula Llorens
Fitxa Artística:
  • Intèrprets: Jordi Ballester, Ana Burguet, Paula Llorens, Pepa Miralles i Pep Sellés
  • Direcció: Paula Llorens
2

La armonía de las esferas | Marcos Gisbert

Dimarts 29 de setembre. 18.30h

Sinopsi:

Sobre el cas real de Billy Tipton, músic de jazz retirat a l’Amèrica del Nord de finals dels anys 1980. Billy mor d’una úlcera i, després de realitzar-li l’autòpsia, el metge contacta a la família per a revelar que els seus trets sexuals i genitalitat responen als d’una dona. S’inicia llavors una cerca de l’autèntica identitat de Billy per part del seu fill Scott.

Premi Leopoldo Alas Mínguez 2019

SOBRE MARCOS GISBERT.

Autor i director de diverses peces de format micro-teatre i l’obra adaptada 2+2=5 (Residència Graners de Creació 2017). Ha escrit Los deberes (Laboratori d’Escriptura Teatral-Fundació SGAE), Rojo (Ajuda a la Creació Literària-IVC) i La armonía de las esferas (Premi Leopoldo Alas Mínguez 2019). Alumbramiento (Libros Indie, 2019) és el seu primer poemari. Actualment, combina l’escriptura amb la traducció i la investigació a l’Instituto Shakespeare.

  • Idioma Castellà
Direcció:
Marcos Gisbert
Fitxa Artística:
  • intérpretes: Héctor Fuster y Belén Riquelme
  • Dirección: Marcos Gisbert

Representacions:

Dilluns 28 i dimarts 29 de setembre 2020. 18.30h

Sgae Sociedad General de Autores y Editores
Carrer de la Blanqueria, 6
46003 València
a

Subscriu-te al nostre newsletter

* indicates required