Edició 2021 > Programació > B09. Carbón. Negro. Un ejercicio de homenaje y resilencia a partir del testimonio de las mujeres del carbón.

B09. Carbón. Negro. Un ejercicio de homenaje y resilencia a partir del testimonio de las mujeres del carbón.

Sala Sanchis Guarner
Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació
Av. Blasco Ibáñez, 32. València

Divendres 1 d’octubre (19:00h)

Preu: Des de: 2€
Comprar entrades
 • Procedència:

  Castella i Lleó
 • Direcció:

  Álvaro Caboalles
 • Companyia / Artista Escènic:

  Cía. Álvaro Caboalles
R:out

Companyia / Artista Escènic:

Cía. Álvaro Caboalles (Castella i Lleó)

Sinopsi:

Carbón. Negro és un procés performatiu que cartografia la realitat de la mineria a la província de Lleó a través de les paraules de dones relacionades amb la indústria del carbó.

L'objectiu és parlar de la mineria des de la veu de les dones. Generar una història des de les seues paraules. Retornar alguna cosa des del respecte, l'admiració i la ràbia. Un exercici d'homenatge i resiliència a través del testimoniatge de les dones del carbó. Caboalles és acompanyat en escena de la cantant Cia Campillo i de dones de les conques mineres lleoneses. Els successos del Pozo María en Caboalles l'any 1979 i l'accident en el Pozo Maurín de Fabero l'any 1984 serveixen per a articular la primera part de la peça. La segona se centrarà en els qui es neguen al fet que tot haja acabat per sempre i els qui veuen dificultats per poder mirar el futur.

Debat post funció

L'Aula d’Arts Escèniques de la UV, juntament amb el Festival de Tardor Russafa Escènica, inaugura aquest curs acadèmic el seu ‘Club de Debats en Arts Escèniques’ amb la finalitat d'acostar a l'alumnat de la UV i al públic en general els debats socioculturals i polítics que es duen a terme als escenaris valencians.

Aquesta sessió del Club s'associa a la funció Carbón. Negro. Un ejercicio de homenaje y resilencia a partir del testimonio de las mujeres del carbón de Cía. Álvaro Caboalles.

El debat es farà a la Sala Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (av. Blasco Ibáñez, 32) en acabar la funció.

Convidats: Ignacio Suay-Matallana i equip artístic de la companyia.

https://ir.uv.es/4yPmrog

Álvaro Caboalles. Ponferrada, Lleó (1994). Artista i investigador en creació escènica contemporània. Egressat en Art Dramàtic per l’ESADCyL. Màster Estudis Artístics, Literaris i de la Cultura en la UAM amb un itinerari mixt en Teoria de l'Art i Cultura Visual. Actualment, està desenvolupant el seu projecte de tesi "Práctica escénica española tras el 15M: Contextos, Espacios y Compañías" sota la direcció del professor Dr. Mauro Jiménez en el departament de Literatura Comparada de la UAM.

Projecte beneficiari de les Ajudes a la Creació INJUVE.

 • Gènere: Teatre Textual - Performance
 • Edats: Tots els públics

Fitxa Artística :

 • Concepte i Creació de: Álvaro Caboalles
 • Música en directe: Germán Prenta
 • Direcció tècnica: Miguel Salinero
 • Postproducció sonora: Pepe Alacid.

Entrades:

C/ Vivons 30
46006. València 
Tel. 613 010 040

Atenem cridades només en horari d’oficina.

Representacions:

Divendres 1 d’octubre (19:00h)

Sala Sanchis Guarner
Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació
Av. Blasco Ibáñez, 32. València

a

Subscriu-te al nostre newsletter

* indicates required