Russafa Escènica

Russafa Escènica /

Russafa Escènica

Russafa Escènica

Festival anual i multidisciplinari d’arts escèniques fusionades amb arts plàstiques. Un esdeveniment que transforma en cadascuna de les seues edicions el cèntric i popular barri de Russafa de València  en un gegantesc aparador escènic i punt de trobada imprescindible per a assistir a les estrenes, activitats, taules de debat i exposicions que allà es presenten.

Una iniciativa social pionera que ocupa espais privats, com ara oficines, habitatges particulars, galeries d’art, comerços, piscines i llibreries… per a transformar-los en espais de representació en cadascuna de les seues edicions.

Un festival que ha marcat un abans i un després en la forma de gestionar els festivals escènics a nivell nacional, una iniciativa que ha servit de model a altres formats i festivals similars, de la nostra ciutat i fora d’ella com a exemple de “bon fer” gràcies a la seua horitzontalitat, innovació, transparència, fidelització de públic i qualitat de les seues propostes.

Un festival que reobri el debat sobre la re-apropiació i gestió dels espais públics i privats per part de la ciutadania on cadascun s’expressa com vol, amb qui vulga, en l’idioma que vulga i al costat de qui vulga.

Un festival en continu moviment i transformació que es caracteritza per barrejar propostes de curta durada, (Vivers), de llarga durada (Boscos), i una producció pròpia amb actors i ballarins de totes les escoles d’art dramàtic de la ciutat (Hivernacle). Propostes que s’estrenen durant el festival però que posteriorment nodreixen de programació a teatres locals i nacionals.

Un festival que es fa en un barri, que compta amb el suport dels principals agents del barri, i que, prenent el nom del barri, aparca l’etiqueta de “ festival de barri per al barri” per a transformar-se en un festival de tots i totes, i per a tots i totes.

COM I QUAN SORGEIX RUSSAFA ESCÈNICA?

La primera edició de Russafa Escènica es realitza en abril de 2011, i sorgeix després de conèixer  per part dels seus organitzadors el festival d’arts plàstiques  Russafart 2010. Així doncs l’origen de Russafa Escènica és el model Russafart aplicat a les arts escèniques en el context d’una ciutat devastada culturalment, i sense cap tipus de festival escènic ni públic ni privat.

Subscriu-te al nostre newsletter

* indicates required