Noticias
20 juny, 2021

B09. Carbón. Negro. Un ejercicio de homenaje y resilencia a partir del testimonio de las mujeres del carbón.

Carbón. Negro és un procés performatiu que cartografia la realitat de la mineria a la província de Lleó a través de les paraules de dones relacionades amb la indústria del carbó.

L’objectiu és parlar de la mineria des de la veu de les dones. Generar una història des de les seues paraules. Retornar alguna cosa des del respecte, l’admiració i la ràbia. Un exercici d’homenatge i resiliència a través del testimoniatge de les dones del carbó. Caboalles és acompanyat en escena de la cantant Cia Campillo i de dones de les conques mineres lleoneses. Els successos del Pozo María en Caboalles l’any 1979 i l’accident en el Pozo Maurín de Fabero l’any 1984 serveixen per a articular la primera part de la peça. La segona se centrarà en els qui es neguen al fet que tot haja acabat per sempre i els qui veuen dificultats per poder mirar el futur.

Debat post funció

L’Aula d’Arts Escèniques de la UV, juntament amb el Festival de Tardor Russafa Escènica, inaugura aquest curs acadèmic el seu ‘Club de Debats en Arts Escèniques’ amb la finalitat d’acostar a l’alumnat de la UV i al públic en general els debats socioculturals i polítics que es duen a terme als escenaris valencians.

Aquesta sessió del Club s’associa a la funció Carbón. Negro. Un ejercicio de homenaje y resilencia a partir del testimonio de las mujeres del carbón de Cía. Álvaro Caboalles.

El debat es farà a la Sala Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (av. Blasco Ibáñez, 32) en acabar la funció.

Convidats: Ignacio Suay-Matallana i equip artístic de la companyia.

https://ir.uv.es/4yPmrog

Álvaro Caboalles. Ponferrada, Lleó (1994). Artista i investigador en creació escènica contemporània. Egressat en Art Dramàtic per l’ESADCyL. Màster Estudis Artístics, Literaris i de la Cultura en la UAM amb un itinerari mixt en Teoria de l’Art i Cultura Visual. Actualment, està desenvolupant el seu projecte de tesi “Práctica escénica española tras el 15M: Contextos, Espacios y Compañías” sota la direcció del professor Dr. Mauro Jiménez en el departament de Literatura Comparada de la UAM.

Projecte beneficiari de les Ajudes a la Creació INJUVE.

20 juny, 2021

B07. Lo pequeño

Lo pequeño és un divertit espectacle per a tots, però per a tots els públics, en el qual passen moltes coses com per art de màgia i alhora no passa res. Tres persones estranyes sembla que preparen alguna cosa semblant a xicotets espectacles entre el musical i una trama de suspens d’allò més absurda.

És un lloc en el qual sublimar allò quotidià i allò xicotet (lo pequeño), un espai d’estranyeses que explota en situacions plenes d’humor i d’absurd.

Lo pequeño és jugar al com si: com si inventem cançons, com si jugàrem a endevinar el que l’altre pensa, com si poguérem convertir-nos en qualsevol cosa, com si férem mega espectacles. Juguem a consciència, sense por al ridícul, en un acte de creació política per a tots els públics. Un exercici de mirar les coses com per primera vegada per als majors que els xicotets gaudiran i reconeixeran com a propi.

Una proposta realitzada amb la col·laboració d’Escalante, Centre de Producció Teatral en La MUTANT. Espai d’arts vives.

Jorge Dutor (Madrid, 1979) és escenògraf, creador escènic i intèrpret. Va estudiar a la RESAD de Madrid i des del 2008 col·labora amb Guillem Mont de Palol (Girona, 1978) que és coreògraf, ballarí i performer i va estudiar en la SNDO (School for New Dance Development) d’Amsterdam. Junts han creat diverses peces que qüestionen les convencions teatrals. Cris Blanco (Madrid) és creadora escènica, actriu i professora d’interpretació en el CSD de l’Institut del Teatre de Barcelona. Carlos Parra (Barcelona, 1979) és dissenyador de so i codirigeix l’estudi de so Untertone Rec de Barcelona. Lo pequeño és la primera col·laboració dels quatre creadors cristal·litzant en aquesta els seus interessos artístics comuns: l’humor, l’absurd i allò quotidià…

Subscriu-te al nostre newsletter

* indicates required