Edició 2018 > > Hivernacle 2018: enSÒRDIDor

Hivernacle 2018: enSÒRDIDor

Sala Russafa
C/ Dènia, 55

  • Direcció:

    Tatiana Clavel i Santiago De La Fuente (La Coja Dansa)

Sinopsis:

3
  • Gènere: Dansa i teatre físic
  • Edats: Recomendada a partir de +12
  • Idioma: Castellà i valencià

Ficha Artística :

Direcció: Tatiana Clavel i Sanfi de la Fuente (La Coja Dansa).

Il·luminació: Yapadú Produccions

Imatge cartell: Iván Colom

Escenografia: Raúl León

Producció executiva: María José Mora

Intèrprets: Iván Colom (CSDV), María Guerra ( Show Dance Stu- dio / Escuela del actor ), Javier Jesús Hedrosa (CPDV / CSDV), Marina Jiménez (CSDV), Ainhoa López (CSDV), Carmen Lozano (CSDV), Guillermo Llorens (CPDV), Paula Mellado (CPDV), Eugenia Morera (Aula Teatre i Dansa UV), Elena Sevilla (Escuela Eva Bertomeu), Jorge Tárraga (CPDV / ESADV) , Melissa Taylor (Escuela Eva Bertomeu), Tomás Verdú (ESADV)

Representaciones:

20, 21, 22, 23, 26, 27, 28, 29, 30 de setembre.

Lugar: Sala Russafa (C/ Denia, 55)

 

RUSSAFA OUT, 6 d’octubre TAC Catarroja.

Sala Russafa
C/ Dènia, 55

a

L’HIVERNACLE és una proposta escènica, producció pròpia del Festival, de 60 minuts aproximadament, resultat d’un taller gratuït entre actors, ballarins i cantants recentment llicenciats en qualsevol de les escoles de la Comunitat Valenciana, i un director o directora amb una trajectòria reconeguda i consolidada també de la Comunitat Valenciana.

L’HIVERNACLE DE RUSSAFA ESCÈNICA és també una de les propostes “estavelles” del Festival dins de la seua programació, doncs es tracta d’una proposta pionera que ajunta sobre l’escenari a prop de vint intèrprets de totes les escoles de la Comunitat Valenciana que es decidisquen presentar per a treballar i crear en poc més d’un mes un projecte que s’estrenarà i veurà la llum dins del marc del Festival.

L’HIVERNACLE és un projecte testat que ha resultat un èxit des de la seua creació en el 2013, quan l’actor, director i dramaturg Chema Cardeña va realitzar la proposta “TROYA, la conquista de la felicidad”. En 2014 va ser el dramaturg, guionista i director de cinema i teatre valencià Gabriel Ochoa, en col·laboració amb la Plataforma Creador.es, la Plataforma OTI, Les Naus de València i la Sala Russafa, qui es va enfrontar al repte amb la proposta, “NO HABLES DE ELLO”. Per a la V edició del Festival, la responsable de dirigir l’Hivernacle va ser l’actriu i directora, Eva Zapico, amb el projecte “LA MEJOR FAMILIA DEL MUNDO”. En 2016, l’espectacle va estar a càrrec de Jerónimo *Cornelles, que va crear “HIJOS DE VERÓNICA, GENERACIÓN DEL MIEDO”. L’any 2017 María José Peris va dissenyar l’espectacle musical “SER O NO SER” amb alumnes d’interpretació i música. 

En la vuitena edició del FESTIVAL RUSSAFA ESCÈNICA l’HIVERNACLE s’atreveix amb el moviment. Els ballarins i coreògrafs Tatiana Clavel i Santiago de la Fuente, de la Companyia La Coja Dansa, són els encarregats de dirigir aquest apassionant i enriquidor projecte col·laboratiu, horitzontal i pioner a la Comunitat Valenciana. 

L’Hivernacle 2018 és una coproducció de Russafa Escènica i Teatre Auditori de Catarroja, amb la col·laboració de la Sala Russafa i l’Excelentíssim Ajuntament de València.

L’HIVERNACLE és un taller de formació gratuït per a alumnes que es concreta en forma de proposta escènica i es presenta al Festival Russafa Escènica. Sorgeix per a facilitar la incorporació al mercat laboral a aquells actors i actrius que acaben la seua formació. L’HIVERNACLE és un projecte testat que ha resultat reeixit des de la seua creació al 2013, quan l’actor, director i dramaturg Chema Cardeña va realitzar la proposta “TROYA, la conquista de la felicidad”. Al 2014 va ser el dramaturg, guionista i director de cinema i teatre valencià Gabriel Ochoa, en col·laboració amb la Plataforma Creadores, la Plataforma OTI, Las Naves de València i la Sala Russafa, qui es va enfrontar al repte amb la proposta, “NO HABLES DE ELLO”.. Per a la V edició del Festival, la responsable de dirigir l’HIVERNACLE va ser l’actriu i directora, Eva Zapico, amb el projecte “LA MEJOR FAMILIA DEL MUNDO”. Al 2016, l’espectacle va estar a càrrec de Jerónimo Cornelles, que va crear “HIJOS DE VERÓNICA, GENERACIÓN DEL MIEDO”. L’any 2017 María José Peris va dissenyar l’espectacle musical “SER O NO SER” amb alumnes d’interpretació i música.

Al 2018 l’HIVERNACLE es va centrar en el moviment, els ballarins i coreògrafs Tatiana Clavel i Santiago de la Fuente, La Coja Dansa, van dirigir l’espectacle “EnSÓRDIDor”. A la passada edició La Teta Calva, María Cárdenas i Xavo Giménez van crear la peça coral de teatre textual “HISTORIA DE UNA CUNETA”.

En la desena edició del FESTIVAL RUSSAFA ESCÈNICA l’HIVERNACLE serà dirigit pel dramaturg i director Adrián Novella, encarregat de capitanejar aquest apassionant i enriquidor projecte col·laboratiu i pioner a la Comunitat Valenciana. El resultat del taller de formació s’exhibirà a la Sala 7 del Teatre Rialto de València amb un total de 4 representacions dins de la programació oficial del Festival Russafa Escènica. Festival de Tardor.

EN QUÈ CONSISTIRÀ L’HIVERNACLE 2020?

L’Hivernacle, en totes les seues edicions reflexiona sobre el lema del festival; en aquesta ocasió “Desitjos”. Així, el nou espectacle d’HIVERNACLE, amb el títol “Los de arriba”, escenificarà una festa organitzada per joves de classe social alta al mig de l’estat d’alarma i es mostraran els seus “desitjos” des de diferents perspectives: el sexual, el reprimit, l’anhelat… Tant intèrprets com públic han d’estar disposats a passar-s’ho en una festa d’allò més bé.

Novella, com habitua a fer amb Bullanga Compañía Teatral, compondrà amb els alumnes un espectacle que partirà de la improvisació i del text, en el qual destaca la relació entre intèrprets i espectadors.

COM PARTICIPAR EN L’AUDICIÓ HIVERNACLE 2020?

Enviar fitxa d’Inscripció Càsting Hivernacle 2020 (a descarregar a la Pàgina Web Russafa Escènica) a: mariajose_mora@russafaescenica.com Important indicar a l’assumpte del correu: nom i cognoms + audició hivernacle. Data límit d’enviament de la fitxa: 6 de juliol de 2020.

NOTA: Els participants en l’HIVERNACLE deuran complir les mesures i recomanacions per a l’activitat escènica davant la crisi sanitària de la Covid- 19. Aquestes mesures es compliran a l’audició, al taller i a les representacions.

Subscriu-te al nostre newsletter

* indicates required