Noticias
29 juliol, 2021

A6. Curs sobre espais escènics i lumínics

Quin és el plantejament del curs

Com enfrontar-se a la creació d’un espai escènic i lumínic

Continguts

Mòdul 1: Espais escènic

  • Presentació i definició de la feina de l’escenògraf.
  • Esbrinar, discutir, definir quina és la percepció de l’espai i què s’espera d’aquest i què pot aportar a la dramatúrgia de la peça.
  • Diferència entre decorat i escenografia.
  • La importància del treball col·laboració.
  • La narrativa visual. Un espai també conta històries i transmet sensacions.
  • Realització d’una pràctica conjunta.

Mòdul 2: Espais lumínics

Adquirir una base àmplia i ben plantejada dels aspectes tècnics i estètics de l’ús de la llum en arts escèniques, audiovisual i arquitectura. Les sessions del mòdul estaran compostes de parts teòriques i pràctiques.

Imparteixen Blanca Añón i Ximo Rojo

¿A quién va dirigido?

A estudiants de Belles arts, Disseny i persones amb el desig d’iniciar-se en l’experiència de crear espais escènics i lumínics. Dirigit també a estudiants del sector de les arts escèniques, audiovisuals i arquitectura que desitgen ampliar els seus coneixements, aprenent el llenguatge específic de l’entorn de la il·luminació i creació d’espais, així com la seua visió artística.

Total places a través de la Universitat de València: 16

COST DE LA CERTIFICACIÓ DEL CURS EXPEDIT PER LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

50€ (aprox) per a alumnes de la Universitat de València / 72€ (aprox) per a alumnes externs

Inscripcions açí

 

Amb la col·laboració de

 

29 juliol, 2021

A5. Curs “Comunicació per a projectes d’arts escèniques”

La viabilitat dels projectes d’arts escèniques sol estar condicionada per la seua capacitat per a atraure públics. La comunicació és una eina bàsica per a aconseguir aquest objectiu. D’una banda, ens ajuda a despertar l’interés, fent que el nostre espectacle o festival siga notícia. Per un altre, estableix un diàleg directe amb els potencials espectadors a través de les xarxes socials.

Aquest curs presenta les nocions bàsiques per a crear una estratègia de comunicació, amb directrius a l’hora de preparar materials adequats per a informar la premsa i claus que ajuden a projectar una imatge professional, cohesionada i pròxima al públic en els diferents perfils de les xarxes socials.

En un món saturat d’informació, comunicar de manera estratègica resulta imprescindible per a fer-se sentir.

Continguts

Exposició de coneixements mínims, anàlisis de casos reals i pràctiques conjuntes i personals aplicatdes als projectes de l’alumnat

Imparteix María García Torres

A qui va dirigit el curs?

Professionals i estudiants del sector de les arts escèniques que desitgen entrar en contacte amb el món de la comunicació per a millorar la posada en peu i funcionament dels seus projectes. Professionals i estudiants de periodisme, comunicació audiovisual, publicitat i màrqueting que vulguen complementar els seus coneixements.

Total places a través de la Universitat de València: 16

COST DE LA CERTIFICACIÓ DEL CURS EXPEDIT PER LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

25€ (aprox) per a alumnes de la Universitat de València / 36€ (aprox) per a alumnes externs

Inscripciones açí

 

Amb la col·laboració de

 

29 juliol, 2021

A10. V Premi de Fundación SGAE + Russafa Escènica

El Premi de Dramatúrgia Russafa Escènica. Festival de Tardor, va ser creat per la Fundació SGAE en 2017, a través del seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana, i l’esmentat festival de tardor d’arts escèniques amb l’objectiu d’incentivar la producció artística i fer costat als creadors dramàtics.

El premi consta de 1000€ (IMPOSTOS INCLOSOS) per a el/la autor/a del viver (peça breu) textual més ben valorat pel Jurat.

Jurat compost per: Pedro Giménez, director artístic de la Sala OFF, Teresa de Juan, gestora cultural; Sara Rey, productora teatral; Rosa Sanmartín Pérez, investigadora teatral i José Rafael Ridaura, periodista teatral y actor.

El jurat donarà a conéixer al guanyador del certamen el diumenge 3 d’octubre de 2021.

Una vegada seleccionada la proposta guanyadora, el resultat del seu treball es mostrarà a manera de lectura dramatitzada a la Sala SGAE Centre Cultural de València, previsiblement al febrer de 2022.

Aquesta peça, a més, serà susceptible de participar novament a l’onzena edició de Russafa Escènica. Festival de Tardor.

Per a la transformació de peça curta a peça llarga, el guanyador o guanyadora, comptarà amb la supervisió de Paula Llorens.

Els guanyadors d’este premi en les quatre edicions celebrades fins a hui han sigut: Miguel Serrano (La dislexia de los conejos – 2017), Marian Villaescusa (Shhhh! – 2018), Roberto Hoyo (Lázaro – 2019), y Lara Salvador (Qué sabe nadie – 2020).

29 juliol, 2021

A9. Presentació de llibre

Després d’haver presentat a Espacio Inestable dins del marc del Festival “Ningún hombre me llevará a la cumbre” Celeste González presenta el llibre Regina & Celeste Una correspondència, un llibre escrit a quatre mans amb Regina Fiz i editat a LA UÑA ROTA, “un llibre emocionant i vital, transgressor, sense tabús, necessari. Una correspondència trans”

Aquesta presentació es farà en forma de conversa i intercanvi amb Emilio Añón.

Celeste González, va ser ballarí «de-format» en dansa acadèmica a Las Palmas, Madrid i Saragossa. De 1980 a 1992 va treballar com a intèrpret en el Ballet de Saragossa, Ballet Royal de Wallonie (Bèlgica) i Ballet Nacional d’Espanya, on va interpretar papers solistes i principals. A partir de 1993, signa els seus propis treballs lluny del llenguatge acadèmic. En 2015 rep el Premi de la Crítica de Catalunya en la categoria de «millor solo de dansa» per l’espectacle Wakefield Poole: visiones y revisiones.

Emilio V. Añón Soler va nàixer a València en 1965. Va estudiar Filosofia en la Universitat Literària de València i imparteix classes de Filosofia en l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia de la mateixa ciutat. Ha escrit textos didàctics sobre Descartes i Rousseau: “El fantasma encerrado en la máquina” i “Profesión de fe del vicario saboyano” respectivament. També ha col·laborat amb Gema Gisbert Huerta en algun dels seus treballs coreogràfics. Fruit d’aquesta col·laboració va nàixer “Erótica de Olmo”, un text que funciona com una sort de dietari/descripció d’”Olmo”, una peça de dansa de Gema Gisbert Huerta.

ACTIVITAT GRATUÏTA

No et perdis Ningún hombre me llevará a la cumbre de Celeste González en Russafa Escènica

Subscriu-te al nostre newsletter

* indicates required