Noticias
23 juny, 2022

Curs de teatre musical

Quin és el plantejament del taller?

Partirem d’una peça de teatre musical on els assistents rebran formació en les 3 disciplines pròpies del teatre musical: Cant, Dansa i Interpretació. Els assistents treballaran la respiració, afinació, la projecció de la veu, el ritme i la musicalitat a través del treball del cant individual i coral. També es treballarà interpretació, on ens centrarem en: projecció i modulació de la veu sobre l’escenari, rols de personatges, improvisació i text. Finalment realitzarem una posada en escena de les peces seleccionades on poder plasmar les tres disciplines.

Docents: VÍCTOR LUCAS I MAMEN MENGÓ

Víctor Lucas.

Director, actor, dramaturg i compositor valencià. Ha dirigit, compost, escrit i interpretat desenes de muntatges teatrals i musicals. Ha treballat en muntatges amb companyies d’àmbit nacional i internacional, entre elles: “Institut Valencià de Cultura”, “L’om Imprebis”, “La pavana”, “Albena”, “Olympia metropolitana” …
Nominat i premiat en diverses ocasions com a millor composició, millor muntatge i millor actor. També des de fa més de 10 anys combina el seu treball escènic amb la pedagogia, impartint classes a l’escola Off.

Mamen Mengó.

Diplomada en art dramàtic per l’Escuela del actor de València, complementa els seus estudis amb cursos de càmera, cant i dansa. Es forma com a professional del doblatge i posa veu en sèries com “Las Kardashian”, “ Las Polly pocket”… Ha treballat com a actriu en companyies com Albena teatre, Ornitorrincs, Trencadís, Institut Valencià de cultura… Ha dirigit i escrit diverses obres entre les quals es troba ”La llave mágica”, premi Broadwayworld al millor infantil musical nacional. Des de fa 20 anys, imparteix classes d’interpretació en diferents escoles de València

A QUI VA DIRIGIT EL CURS?

A tots aquells ballarins i ballarines, actors i actrius, directors i directores, i cantants, que desitgen iniciar-se (o recordar) la tècnica essencial del teatre musical fusionant cant, interpretació i ball.

Inscripcions pròximament

Gratuït. Amb la col·laboració de La Universitat de València

23 juny, 2022

Curs “Comunicació per a projectes d’arts escèniques”

La viabilitat dels projectes d’arts escèniques sol estar condicionada per la seua capacitat per a atraure públics. La comunicació és una eina bàsica per a aconseguir aquest objectiu. D’una banda, ens ajuda a despertar l’interés, fent que el nostre espectacle o festival siga notícia. Per un altre, estableix un diàleg directe amb els potencials espectadors a través de les xarxes socials.

Aquest curs presenta les nocions bàsiques per a crear una estratègia de comunicació, amb directrius a l’hora de preparar materials adequats per a informar la premsa i claus que ajuden a projectar una imatge professional, cohesionada i pròxima al públic en els diferents perfils de les xarxes socials.

En un món saturat d’informació, comunicar de manera estratègica resulta imprescindible per a fer-se sentir.

Continguts

Exposició de coneixements mínims, anàlisis de casos reals i pràctiques conjuntes i personals aplicatdes als projectes de l’alumnat

Docent MARÍA GARCÍA TORRES

María García Torres és periodista i gestora cultural, amb una dècada d’experiència com a informadora en diversos mitjans. Des de 2009 passa a la comunicació com a freelance, dissenyant i desenvolupant estratègies per a centres culturals, entitats públiques i empreses privades.

Ha treballat per a la Secretaria Autonòmica de Cultura i la Regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, també per a AVETID (Associació Valenciana d’Empreses de Teatre i Circ), Centre Teatral Escalante, Teatre El Musical o Sala L’Horta entre altres. Des de fa una dècada gestiona la comunicació de Sala Russafa.

A qui va dirigit el curs?

Professionals i estudiants del sector de les arts escèniques que desitgen entrar en contacte amb el món de la comunicació per a millorar la posada en peu i funcionament dels seus projectes. Professionals i estudiants de periodisme, comunicació audiovisual, publicitat i màrqueting que vulguen complementar els seus coneixements.

Inscripcions pròximament

Amb la col·laboració de La Universitat de València

23 juny, 2022

Activitats amb programadors nacionals i autonòmics

OBJECTIU DE LA JORNADA:

Partim de la definició de POSITIU. Entre moltes de les seues acceptacions trobem:

  • 1. adj. Cert, efectiu, vertader i que no ofereix dubte. Una obra de positiu mèrit.
  • 2. adj. Afirmatiu o que expressa afirmació o acceptació. Resposta positiva a l’oferta.
  • 3. adj. Útil, pràctic o beneficiós. Resultat positiu per a l’equip.
  • 4. adj. Dit d’una persona: Optimista, inclinada a veure l’aspecte favorable de les coses. És molt positiva en els seus judicis.
  • 5. adj. Dit d’una quantitat: Que té valor major que zero.

Després de l’èxit d’aquesta activitat, en les passades edicions, el Festival es planteja repetir el mateix model, de moment “positiu” que es crea en l’activitat, on les companyies i persones que creen i mostren la seua peça en el festival poden tindre un moment pròxim on compartir amb els programadors convidats que han pogut gaudir dels seus treballs els dies anteriors. Pensem que en el nostre ecosistema cultural comencen a canviar xicotetes coses, però parlem en positiu?

DINÀMICA DE L’ACTIVITAT

  • 10 convidats + 18 companyies valencianes.
  • Es repartiran en horaris i sala assignades. Dos grups. Cada grup compost per 5 programadors + 9 companyies.
  • 5’ per a cada presentació aprox.
  • Cada companyia passarà a presentar-se per cadascun dels convidats del festival amb la finalitat de conéixer-se i crear xarxes.

PROGRAMADORS PARTICIPANTS 2022

Pendents de confirmació

Activitat interna per a companyies participants del festival

23 juny, 2022

VI Premi de Fundació SGAE + Russafa Escènica.

El Premi de Dramatúrgia Russafa Escènica. Festival de Tardor, va ser creat per la Fundació SGAE en 2017, a través del seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana, i l’esmentat Festival de Tardor d’arts escèniques amb l’objectiu d’incentivar la producció artística i fer costat als creadors dramàtics.

El premi està dotat de 1000€ (IMPOSTOS INCLOSOS) per a l’ autor/a del viver (peça breu) textual més ben valorat pel Jurat.

Jurat compost per: Pedro Giménez, director artístic de la Sala OFF, Teresa de Juan, gestora cultural; Sara Rey, productora teatral; Rosa Sanmartín Pérez, investigadora teatral, i José Rafael Ridaura, periodista teatral i actor.

El jurat que donarà a conéixer al guanyador del certamen el diumenge 2 d’octubre de 2022.

Una vegada seleccionada la proposta guanyadora, el resultat del seu treball es mostrarà a manera de lectura dramatitzada a la Sala SGAE Centre Cultural de València, previsiblement al febrer de 2023. Aquesta peça, a més, serà susceptible de participar novament en la tretzena edició de Russafa Escènica. Festival de Tardor.
Per a la transformació de peça curta a peça llarga, el guanyador o guanyadora, comptarà amb la supervisió de Mafalda Bellido.

Els guanyadors d’aquest premi en les quatre edicions celebrades fins hui han sigut: Miguel Serrano (La dislexia de los conejos – 2017), Marian Villaescusa (*Shhhh! – 2018), Roberto Hoyo (Lázaro – 2019), Lara Salvador (Qué sabe nadie – 2020) i Rocío Ladrón de Guevara, Laura Valero i Fernado Soler (La calle era nuestra 2021).

Subscriu-te al nostre newsletter

* indicates required