A8. Jornads d’Arts Vives CCCC

Activitats vinculades a la profesionalització

  • DATA I HORA :Dimecres 27 i dijous 28 de setembre  D’11:30h a 14h.
  • Lloc: CCCC Centre del Carme Cultura Contemporània, C/ Museu, nº 2  
Preu: Accés lliure
R:

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT: JORNADES ENTORN DE LES ARTS VIVES DIRIGIDES PER JAIME-CONDE SALAZAR

“LA DULZURA”

En la tradició mística cristiana espanyola, el goig que produeix la unió amb l’Estimat, és referida sovint com dulcedo, és a dir, com una sort de dolçor, de plaer revelador, de gaubança capaç de posar en qüestió tot allò conegut i de fer que s’òbriguen de bat a bat totes les savieses possibles de la carn. Perquè com van deixar clar els místics patris del nostre Segle d’Or, la unió mística és radicalment carnal i es refereix a coses que succeeixen en els nostres cossos.

Aquest cicle de xarrades es proposa com una reflexió compartida entorn d’eixa “dolçor” que ens van ensenyar els místics i a la relació que té eixa forma concreta de goig carnal amb això que anomenem “arts vives”. Ara més que mai les pràctiques artístiques tenen la responsabilitat de desenvolupar estratègies que protegisquen els nostres cossos de l’odi institucionalitzat. I com no donarem ni un pas arrere, perquè ha arribat el moment de compartir les nostres fonts, de fer públic l’origen a protegir els nostres cossos. Què els passa als nostres cossos quan s’omplin de dolçor? Per què la dissolució dels límits individuals produeix tant de plaer?

Participants

  • Coordina: Jaime Conde-Salazar.
  • Participen: Rosa Romero i Juan Diego Calzada

Professors / Ponents

Jaime Conde-Salazar s.u.s. (Madrid, 1974)

Jaime Conde-Salazar  és llicenciat en Història de l’Art (1997, Universitat Complutense de Madrid). Va obtindre el seu DT. in Performance Studies (2002, New York University) gràcies a una beca MEC-Fulbright. Entre 2003 i 2006 va dirigir l’Aula de Dansa “Estrella Casero” de la Universitat d’Alcalà. En 2009 va obtindre la beca de la Reial Acadèmia d’Espanya a Roma. Des de llavors, ha escrit sobre dansa en diversos mitjans, ha acompanyat processos de creació en diferents contextos, ha fet conferències ací i allà eixint a escena sempre que li ha sigut possible. En 2015 va publicar “La Danza del Futuro” (Contintametienes). En 2016 inicia al costat de Barbara Sánchez el projecte “Electrohumor”. I en 2020 va publicar al costat d’Aimar Pérez Galí la col·lecció “Cuadernos sobre el tocar”(Centre d’Art La Panera/CONDEGALI B.L.). En l’actualitat busca la manera de compaginar el modelatge de pisa i l’escriptura de la seua tesi doctoral.

Horari i lloc:

Subscriu-te al nostre newsletter

* indicates required