Edició 2018 > > Hivernacle 2018: enSÒRDIDor

Hivernacle 2018: enSÒRDIDor

Sala Russafa
C/ Dènia, 55

 • Direcció:

  Tatiana Clavel i Santiago De La Fuente (La Coja Dansa)

Sinopsis:

3
 • Gènere: Dansa i teatre físic
 • Edats: Recomendada a partir de +12
 • Idioma: Castellà i valencià

Ficha Artística :

Direcció: Tatiana Clavel i Sanfi de la Fuente (La Coja Dansa).

Il·luminació: Yapadú Produccions

Imatge cartell: Iván Colom

Escenografia: Raúl León

Producció executiva: María José Mora

Intèrprets: Iván Colom (CSDV), María Guerra ( Show Dance Stu- dio / Escuela del actor ), Javier Jesús Hedrosa (CPDV / CSDV), Marina Jiménez (CSDV), Ainhoa López (CSDV), Carmen Lozano (CSDV), Guillermo Llorens (CPDV), Paula Mellado (CPDV), Eugenia Morera (Aula Teatre i Dansa UV), Elena Sevilla (Escuela Eva Bertomeu), Jorge Tárraga (CPDV / ESADV) , Melissa Taylor (Escuela Eva Bertomeu), Tomás Verdú (ESADV)

Representaciones:

20, 21, 22, 23, 26, 27, 28, 29, 30 de setembre.

Lugar: Sala Russafa (C/ Denia, 55)

 

RUSSAFA OUT, 6 d’octubre TAC Catarroja.

Sala Russafa
C/ Dènia, 55

L’HIVERNACLE és una proposta escènica, producció pròpia del Festival, de 60 minuts aproximadament, resultat d’un taller gratuït entre actors, ballarins i cantants recentment llicenciats en qualsevol de les escoles de la Comunitat Valenciana, i un director o directora amb una trajectòria reconeguda i consolidada també de la Comunitat Valenciana.

L’HIVERNACLE DE RUSSAFA ESCÈNICA és també una de les propostes “estavelles” del Festival dins de la seua programació, doncs es tracta d’una proposta pionera que ajunta sobre l’escenari a prop de vint intèrprets de totes les escoles de la Comunitat Valenciana que es decidisquen presentar per a treballar i crear en poc més d’un mes un projecte que s’estrenarà i veurà la llum dins del marc del Festival.

L’HIVERNACLE és un projecte testat que ha resultat un èxit des de la seua creació en el 2013, quan l’actor, director i dramaturg Chema Cardeña va realitzar la proposta “TROYA, la conquista de la felicidad”. En 2014 va ser el dramaturg, guionista i director de cinema i teatre valencià Gabriel Ochoa, en col·laboració amb la Plataforma Creador.es, la Plataforma OTI, Les Naus de València i la Sala Russafa, qui es va enfrontar al repte amb la proposta, “NO HABLES DE ELLO”. Per a la V edició del Festival, la responsable de dirigir l’Hivernacle va ser l’actriu i directora, Eva Zapico, amb el projecte “LA MEJOR FAMILIA DEL MUNDO”. En 2016, l’espectacle va estar a càrrec de Jerónimo *Cornelles, que va crear “HIJOS DE VERÓNICA, GENERACIÓN DEL MIEDO”. L’any 2017 María José Peris va dissenyar l’espectacle musical “SER O NO SER” amb alumnes d’interpretació i música. 

En la vuitena edició del FESTIVAL RUSSAFA ESCÈNICA l’HIVERNACLE s’atreveix amb el moviment. Els ballarins i coreògrafs Tatiana Clavel i Santiago de la Fuente, de la Companyia La Coja Dansa, són els encarregats de dirigir aquest apassionant i enriquidor projecte col·laboratiu, horitzontal i pioner a la Comunitat Valenciana. 

L’Hivernacle 2018 és una coproducció de Russafa Escènica i Teatre Auditori de Catarroja, amb la col·laboració de la Sala Russafa i l’Excelentíssim Ajuntament de València.

L’HIVERNACLE és un projecte testat que ha resultat reeixit des de la seua creació al 2013, quan l’actor, director i dramaturg Chema Cardeña va realitzar la proposta “TROYA, la conquista de la felicidad” . Al 2014 va ser el dramaturg, guionista i director de cinema i teatre valencià Gabriel Ochoa, en col·laboració amb la Plataforma Creadores, la Plataforma OTI, Las Naves de València i la Sala Russafa, qui es va enfrontar al repte amb la proposta, “NO HABLES DE ELLO ”. Per a la V edició del Festival, la responsable de dirigir l’Hivernacle va ser l’actriu i directora, Eva Zapico, amb el projecte “LA MEJOR FAMILIA DEL MUNDO” . Al 2016, l’espectacle va estar a càrrec de Jerónimo Cornelles, que va crear “HIJOS DE VERÓNICA, GENERACIÓN DEL MIEDO” . L’any 2017 María José Peris va dissenyar l’espectacle musical “SER O NO SER” amb alumnes d’interpretació i música. En la passada edició l’HIVERNACLE es va centrar en el moviment. Els ballarins i coreògrafs Tatiana Clavel i Santiago de la Fuente, La Coja Dansa, van dirigir l’espectacle “EnSÓRDIDor”.

A la novena edició del FESTIVAL RUSSAFA ESCÈNICA l’HIVERNACLE serà dirigit per La Teta Calva , Maria Cárdenas i Xavo Giménez , encarregats de capitanejar aquest apassionant i enriquidor projecte col·laboratiu i pioner a la Comunitat Valenciana. El resultat del taller s’exhibirà a la Sala Russafa de València -un total de 9 actuacions– sota el marc del Festival Russafa Escènica.

EN QUÈ CONSISTIRÀ L’HIVERNACLE 2019?

L’Hivernacle, en totes les seues edicions reflexiona sobre el lema del festival, en aquesta ocasió “ Espanya ”. Així, el nou espectacle HIVERNACLE, amb el títol “Historia de una cuneta” , parla d’aquesta Espanya que es tapa el nas davant tanta podridura. Que canta “bingo” per no cantar “justícia”. “Historia de una cuneta” és una comèdia d’humor negre on els desapareguts del franquisme apareixen. Viuen sota terra. Concretament viuen sota un bingo.

Un projecte per a endinsar-se en una època grisa des de la riallada i l’esperpent.

BASES PRODUCCIÓ HIVERNACLE 2019

 1. L’HIVERNACLE és un taller de formació gratuït per a l’ALUMNAT seleccionat que es concretarà en forma de proposta escènica i es podrà veure durant la IX Edició del Festival Russafa Escènica (del 19 al 29 de setembre).
 2. Ser major de 18 anys.
 3. Poden presentar-se alumnes que estan matriculats en l’últim any de formació de centres d’educació oficial en Interpretació.
 4. Poden presentar-se alumnes que hagen cursat un taller de formació superior en interpretació durant el curs 2018/2019.
 5. Es valorarà nocions musicals (instrument o veu). Aquest requisit no és obligatori però sí que es tindrà en compte ja que alguns personatges toquen en directe.
 6. L’HIVERNACLE sorgeix per tal de facilitar a aquells actors i actrius que acaben la seua formació, puguen incorporar-se al mercat laboral després d’una experiència que els obri noves portes de cara al seu futur bagatge artístic.
 7. Participar en el taller de formació de l’HIVERNACLE no suposa cap despesaeconòmica per a l’ALUMNAT.
 8. L’ALUMNAT que participe en el taller de formació de l’HIVERNACLE i la seua posada en escena durant el Festival russafa Escènica, no rebrà un salari pel desenvolupament d’aquest activitat. L’alumnat estarà cobert per una assegurança d’accidents contractada pel Festival Russafa Escènica.
 9. El taller de formació es realitzarà de dilluns a divendres.
 10. La mostra resultant del taller es realitzarà del 19 al 29 de setembre incloent dissabtes i diumenges
 11. El lloc os es realitzarà el taller es comunicarà als seleccionats una vegada passat el càsting.
 12. El càsting es realitzarà el dissabte 8 de juny de 2019 pel matí. L’espai i l’horari de realització del càsting es comunicarà als seleccionats una vegada es realitze la inscripció.
 13. L’ ALUMNAT es compromet a seguir las següents normes bàsiques:
  – Assistència a tots els dies del taller.
  – Puntualitat.
  – Assistència a totes les funcions durant el Festival.
  – Disposició per a participar en les propostes plantejades pels directors i el seu equip de treball.
  – Complir normes bàsiques de respecte cap l’equip de treball i la resta de companys.
 14. Els alumnes finalment seleccionats per a la participació a l’HIVERNACLE 2019 accepten les bases de participació i el calendari del taller detallat a continuació

CALENDARIO INVERNADERO 2019 FECHAS ASUNTO

 • 6 maig – 3 de juny Publicació bases i Recepció de Fitxes d’Inscripció
 • 4 – 6 juny Citació per càsting
 • 8 juny Casting (Horari de matí)
 • 17 juny – 21 juny  1ª Fase Taller Setmana de trobada . (Matins)
 • 19 agost- 15 septembre  2ª Fase Taller. (Matins)
 • 16, 17, 18 septembre Sessions de treball Sala Russafa.
 • 19, 20, 21, 22, 26, 27, 28, 29 y 30 septembre Mostra de taller Sala Russafa

La 1º Fase del taller consistirà en una Setmana de trobada. L’horari serà de matins (de 10 a 15 h. aproximadament). Si algun alumne te problemes d’assistència per a algun dels dies d’aquesta primera fase del taller ha d’indicar-lo a la fitxa d’inscripció.

La 2º Fase del taller es realitzarà en horari de matins (de 10 a 15 h. aproximadament).

Els dies abans de l’estrena (16, 17 i 18 de setembre) la direcció pot augmentar l’horari d’assajos (matins i vesprades) per necessitats del muntatge.

El lloc d’assajos serà a la ciutat de València. Es concretarà més endavant.

EN QUÈ CONSISTEIX L’AUDICIÓ?

Per a la prova, els assistents han de preparar algun d’aquests textos que apareixen al final d’aquest document i escriure una carta al seu avi/àvia afusellat/a.

Enviar la carta al següent Mail: latetacalva@gmail.com . Important indicar a l’assumpte del correu: nom + audició hivernacle.

COM PARTICIPAR AL CÀSTING HIVERNACLE 2019?

Enviar fitxa d’ Inscripció Càsting Hivernacle 2019 (descarregable a la Pàgina Web Russafa Escènica).
* Envia aquesta fitxa d’inscripció i també la carta sol·licitada en les bases per a participar a l’audició a: mariajosehmora@gmail.com . Important indicar a l’assumpte del correu: nom + audició hivernacle..

Subscriu-te al nostre newsletter

* indicates required